فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منا والی پور، حبیب الله جوهری*، سمانه ذوالقدری جهرمی، حسین کارگر، الهه سامانی جهرمی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    کبد اندام مهمی در بدن است که بدون آن ادامه حیات غیر ممکن است. سیکلوفسفامید داروی ضد سرطان است که در شیمی درمانی استفاده می شود. یافتن آنتی اکسیدان مناسب و بررسی اثر عصاره جینسینگ به منظور کاهش عوارض ناشی از سیکلوفسفامید بر کبد به عنوان یک عضو حیاتی مهم ترین هدف پژوهش حاضر است.
    مواد و روش ها
    حیوانات مورد استفاده 60 سر موش صحرایی ماده بالغ بودند که به 6 گروه 10 تایی، گروه کنترل که دارویی دریافت نکردند. گروه تجربی 1روزانه mg/kg/bw5 داروی سیکلوفسفامید، گروه تجربی2 روزانه g/kg/bw 2 عصاره جینسینگ دریافت کردند. گروه های تجربی 3، 4 و 5 علاوه بر دریافت mg/kg/bw5 داروی سیکلوفسفامید، میزان g/kg/bw 5/0، 1،2 عصاره جینسینگ دریافت کردند. سپس از بافت کبد لام تهیه و مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    درگروه کنترل سلول ها طبیعی بودند. گروه تجربی 1نکروز سلولی به میزان زیاد مشاهده شد. در گروه تجربی 2تغییری در بافت کبد مشاهده نگردید. گروه تجربی 3 تخریب هپاتوسیتی در سلول های کبدی کمتر از تجربی 1 همچنین پرخونی سینوزوئیدی و ارتشاح لنفوسیتی به میزان کمتری نسبت به گروه تجربی 1 مشاهده گردید. گروه تجربی 4 تخریب هپاتوسیتی در سلول های کبدی کمتر از گروه تجربی 1و 3بود. گروه تجربی 5 تخریب هپاتوسیتی در سلول های کبدی کمتر از گروه تجربی 1 و 4 بوده است.
    نتیجه گیری
    سیکلوفسفامید با مکانیسم های مختلف از جمله تولید گونه فعال اکسیژن باعث تخریب بافت کبد می گردد. عصاره ی جینسینگ تا حدودی باعث کاهش عوارض ناشی از آن می شود.
    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، جینسینگ، کبد، موش صحرایی
  • ملیحه حاجیانی، حسین کارگر جهرمی*، زهرا کارگر جهرمی، زهرا خباز خرامه صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    چاقی یک بیماری مزمن است که شیوع آن در سراسر جهان در حال افزایش بوده و منجر به بروز بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت، بیماری های قلبی – عروقی، فشارخون و برخی از سرطان ها می شود. روش های بسیار متنوعی برای درمان چاقی پیشنهاد و اجرا می شود که یکی از آن ها گیاه درمانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب بر سطح سرمی هورمون لپتین و وزن بدن در موش های صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به 5 گروه مساوی: کنترل (بدون دریافت هیچ ماده ای)، شاهد(دریافت کننده 1 میلی لیتر آب مقطر)، گروه تجربی 1(دریافت کننده mg/kg 20 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب)، گروه تجربی 2(دریافت کننده mg/kg 40 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب) و گروه تجربی 3 (دریافت کننده mg/kg 80 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب) تقسیم شدند. در گروه های تجربی عصاره به مدت 28روز و به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در روز بیست و نهم از موش ها جهت بررسی سطح سرمی هورمون لپتین خونگیری به عمل آمد. وزن موش ها نیز در طول دوره آزمایش به صورت روزانه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تزریق عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب به صورت وابسته به دوز باعث افزایش معنادار سطح سرمی لپتین و کاهش معنادار دریافت غذا و وزن بدن نسبت به گروه کنترل می شود (p<0/05).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب از طریق افزایش سطح سرمی هورمون لپتین سبب کاهش وزن بدن می شود.
    کلیدواژگان: ثعلب، لپتین، وزن بدن، موش صحرایی نر
  • سهیلا حاج قاسمعلی، صدیقه امیرعلی اکبری*، علیرضا اکبرزاده باغبان، رضا حشمت صفحات 17-22
    مقدمه
    زایمان ازدردناک ترین مواردی است که زنان درطول زندگی خودتجربه می کنند.طب فشاری ورفلکسولوژی روش هایی ساده،ارزان وغیرتهاجمی بوده که برای تسکین درد بکارمیروند.این مطالعه با هدف مقایسه تاثیرطب فشاری درنقطه یSP6 و رفلکسولوژی پا بر شدت درد وطول مدت مرحله اول زایمان انجام گرفت.
    روش کار
    تحقیق به شیوه کارآزمایی بالینی با 106 زن بارداردربخش لیبر بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران انجام شد.با درنظرگرفتن معیارهای خروج ازمطالعه 92 نمونه شامل (28 نفر) در گروه طب فشاری در نقطه SP6، (30 نفر) در گروه رفلکسولوژی و(34نفر)درگروه سوم مراقبت روتین قرارگرفتند.سه گروه ازنظرویژگی های دموگرافیک ومامایی همسان بودند.ابزارها شامل پرسشنامه دموگرافیک، چک لیست مشاهده ومعاینه ومقیاس آنالوگ دیداری دردبود.درسه گروه شدت درد درآغازمطالعه، قبل وبعدازمداخله اول (دیلاتاسیون 4-5) ومداخله دوم (دیلاتاسیون 7-8) ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که شدت درد درآغازمطالعه وقبل ازمداخله اول در بین سه گروه اختلاف معنی داری نداشت،بعدازمداخله اول، قبل وبعدازمداخله دوم دربین سه گروه طب فشاری،رفلکسولوژی ومراقبت روتین اختلاف معنی داری بود(درهرسه مورد001/0= P).اگرچه میانگین نمره درد درگروه طب فشاری کمترازگروه رفلکسولوژی بود،اما آزمون من ویتنی بین دوگروه طب فشاری درنقطه SP6 ورفلکسولوژی پا بعد ازمداخله اول و دوم اختلاف معنی داری را نشان نداد.باآزمون ویلکاکسون مشخص شدکه نمره شدت درد بعد ازمداخله نسبت به قبل ازآن درگروه طب فشاری و رفلکسولوژی افزایش معناداری پیدا نکرده ولی درگروه مراقبت روتین شدت درد افزایش یافته است (001/0=P).
    نتیجه گیری
    طب فشاری درنقطهSP6ورفلکسولوژی پا درکاهش شدت دردزایمان موثربوده،به نظرمیرسد بتوان ازاین روش ها بجای داروهای کاهش درد زایمان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شدت درد، طب فشاری، رفلکسولوژی، مرحله اول زایمان
  • الله یار عرب مومنی* صفحات 23-30
    مقدمه
    فعالیت بدنی و سن از عوامل اثر گذار بر سطح لاکتات و لاکتات دهیدروژناز هستند و به نظر می رسد، فعالیت بدنی می تواند، تغییرات مورفولوژیک و متابولیک ناشی از این عوامل که همراه با افزایش سن، باعث کاهش توانایی و تضعیف عملکرد ورزشی می شوند را تعدیل نماید.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی آثار تمرین تناوبی بر سطح لاکتات و فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز موش های پیر و جوان بود.
    روش کار
    تعداد 40 سر موش در دو گروه سنی پیر (سن 27 ماه و وزن 31± 389 گرم) و جوان (سن 3 ماه و وزن 13± 224 گرم) تهیه شده و هر گروه، به طور تصادفی به دو گروه شاهد (10 = n) و تجربی (10 = n) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل، 4 دقیقه دویدن و 2 دقیقه استراحت فعال در10وهله تمرینی روی گروه تجربی اجرا شد. این برنامه به مدت 60 دقیقه، 6 جلسه در هفته و به مدت 8 هفته بصورت فزاینده روی نوارگردان انجام شد. موش ها 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، با ترکیبی از کتامین و زایلازین بیهوش شدند و خونگیری برای اندازه گیری لاکتات و فعالیت آنزیم LDH، از قلب حیوان انجام شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق، تفاوت معنی داری در سطح لاکتات خون چهار گروه مشاهده نشد، ولی در میزان فعالیت آنزیم LDH، تفاوت معنی داری بین گروه جوان تجربی و جوان شاهد دیده شد (05/0 p <).
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان دهنده افزایش پاکسازی لاکتات بعد از تمرین تناوبی است. به علاوه به نظر می رسد، تاثیر تمرین روی پاکسازی لاکتات در جوانی و سالمندی مشابه باشد. پایش لاکتات جریان خون برای پرسازی مجدد گلیکوژن عضلات و تنظیم PHi یک مزیت مهم است.
    کلیدواژگان: آنزیم لاکتات دهیدروژناز(LDH)، تمرین تناوبی، لاکتات (La)
  • محمدرضا یزدانخواه فرد*، محبوبه تقی زادگان زاده، محمدرضا فرزانه، کامران میرزایی صفحات 31-36
    مقدمه
    فاکتورهای زیادی میتوانند بر اندازه گیری های هماتولوژیک موثر باشند که از این بین تاثیر روش جمع آوری نمونه های خونی بیماران توسط پرستاران در نتایج آزمایشات خون شناسی از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه مقادیر آزمایشگاهی شمارش کامل سلولی نمونه خون گرفته شده از طریق خط انفوزیون ورید محیطی در حال دریافت مداوم مایعات وریدی و روش معمول خونگیری انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای مداخله ای نیمه تجربی، شاهددار می باشدکه بر روی 60 بیمار بستری در بخش داخلی که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند انجام شد.از هر بیمار دو نمونه خون یکی از طریق خط انفوزیون ورید محیطی(مورد)پس از دورریختن 5 سی سی خون در ابتدا از آنژیوکت و جمع آوری 5 سی سی دیگر پس از آن و دیگری به شیوه معمول خونگیری (کنترل)تهیه گردید.سپس تمامی نمونه ها از نظر تعداد گلبولهای سفید،گلبولهای قرمز،پلاکت،میزان هموگلوبین و هماتوکریت با استفاده از نرم افزارspss19، آزمون تی زوجی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین مقادیر گلبولهای سفید،گلبولهای قرمز،پلاکت،هموگلوبین و هماتوکریت درگروه مورد به ترتیبmm39694،mm3 4433000،mm3240166،gr/dl52/12،90/38درصد و در گروه کنترل به ترتیبmm39587،mm34588800،mm3244800، gr/dl68/12، 96/38درصد بود.تنها بین مقادیر هموگلوبین در گروه کنترل و مورد تفاوت معناداری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    میتوان جهت اندازه گیری مقادیر گلبولهای سفید،گلبولهای قرمز،پلاکت و هماتوکریت از نمونه خون گرفته شده از خط انفوزیون ورید محیطی پس از دورریختن 5 سی سی در ابتدای خونگیری، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شمارش کامل سلول خونی، کاتتر ورید محیطی، خون گیری وریدی
  • حبیب الله جوهری*، مریم خاوریان، مختار مختاری، مهسا کمالی، حسین کارگر جهرمی صفحات 37-41
    مقدمه
    گیاه بابونه گونه با ارزشی است که درطب سنتی از هزاران سال پیش برای درمان بیماری های مختلف استفاده شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره گل گیاه بابونه بر محور هیپوفیز-گناد در موش صحرایی نر بالغ بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 45 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن متوسط 300-250گرم به پنج گروه شامل گروه کنترل، گروه شاهد و گروه های تجربی 1، 2 و 3 تقسیم شدند که به ترتیب مقادیر (mg/kg) 10، 20 و 40 وزن بدن، عصاره گل بابونه را به صورت درون صفاقی به مدت 14 روز متوالی دریافت کردند سپس موشها با اتر بیهوش شدند و از طریق بطن خونگیری انجام شدو در نهایت سرم خون جداسازی و غلظت سرمی هورمون های گنادوتروپین و تستوسترون به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان غلظت سرمی هورمون تستوسترون در گروه های تجربی نسبت به شاهد کاهش معناداری داشته است (05/0 p≤). از طرف دیگر میزان غلظت سرمی هورمون های گنادوتروپین در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل دارای اختلاف معنا داری نبوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، عصاره گل بابونه به صورت دورن صفاقی می تواند باعث کاهش ترشح هورمون های تستوسترون در موش های صحرایی نر شود.
    کلیدواژگان: بابونه، تستوسترون، گنادوتروپین، موش
  • شبنم محمدی*، کامیار توکلی صفحات 42-48
    مقدمه
    درد پس از نفرکتومی نیز از معضلاتی است که جراحان با آن روبرو هستند. با توجه به اینکه طب سوزنی یک روش درمانی با قدمت چند هزار ساله است که روی تسکین درد هم موثر بوده است، بر آن شدیم تا اثر درمانی مذکور را روی کاهش درد پس از نفرکتومی بررسی نماییم.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که روی بیماران کاندید عمل جراحی نفرکتومی انجام شد. پس از عمل و همسان سازی سن و جنس، در یکی از دو گروه طب سوزنی و شم قرار گرفتند. در گروه اکوپانکچر 4 نقطه به مدت 30 دقیقه تحریک شد و در گروه شم نقاط دیگری به طور غیر موثر به مدت 30 دقیقه تحریک شد. سپس درد بیمار در 6 ساعت اول پس از عمل توسط یک مشاهده کننده Blind نسبت به طب سوزنی بر اساس VAS ثبت شد. همچنین نیاز بیمار به داروهای مخدر و دوز مصرفی آن نیز بررسی و ثبت شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تی مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های ما نشان داد که در گروه طب سوزنی میزان درد به طور معناداری کمتر از گروه شم است(05/0p-value<). همچنین در گروه طب سوزنی حقیقی 6 نفر نیاز به مخدر داشتند ودر گروه شم این تعداد 12 نفر بود. میا نگین نیاز به مخدر در گروه شم به طور معناداری بیشتر از گروه طب سوزنی بود(05/0p-value<).
    بحث و نتیجه گیری
    طب سوزنی در بیمارانی که تحت عمل نفرکتومی قرار می گیرند، می تواند باعث کاهش شدت درد پس از عمل و کاهش نیاز به مخدر شود و به دنبال آن باعث کاهش عوارض ناشی از مصرف زیاد مواد مخدر می شود.
    کلیدواژگان: طب سوزنی، درد پس از عمل، عمل جراحی نفرکتومی
  • سوسن شاهدایی زاده*، محمد امین عدالت منش، مهرزاد مقدسی صفحات 49-56
    مقدمه
    بیماری Multiple Sclerosis شایعترین علت ناتوانی پیشرونده در جوانان با توانایی فعالیت جنسی است. بیماران MS سطوح بالایی از اختلالات جنسی و اختلال در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد را تجربه می کنند. این مطالعه به بررسی اختلالات هورمون های جنسی طی سیکل قاعدگی، اختلالات عملکرد جنسی و همچنین ارتباط بین سطوح سرمی هورمون های مورد مطالعه و پاسخ جنسی در زنان مبتلا به MS پرداخت.
    روش کار
    مطالعه بر روی 30 زن مبتلا به MS عودکننده – فروکش کننده در محدوده سنی 40-20 سال (میانگین=46/31) که بر اساس میزان ناتوانی در 3 گروه (5/1> EDSS، 3-5/1= EDSSو3< EDSS) قرار گرفتند و همچنین 30 زن سالم (میانگین سنی=09/32) به عنوان گروه کنترل انجام گرفت. جهت تعیین اختلالات جنسی، پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) مورد استفاده قرارگرفت. سطوح سرمی هورمون FSH، استرادیول و تستوسترون نیز طی فاز فولیکولار و لوتئال چرخه قاعدگی سنجیده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه کاهش سطح تستوسترون طی دو فاز سیکل قاعدگی، کاهش سطح FSH و استرادیول طی فاز لوتئال و همچنین افزایش چشمگیر استرادیول طی فاز فولیکولار در بیماران نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. نمرات FSFI شامل دامنه میل جنسی، برانگیختگی، ارگاسم، ترشحات واژینال و رضایت مندی بین بیماران و گروه کنترل تفاوت معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بیماری MS میتواند بر سطوح سرمی هورمون های جنسی طی فاز فولیکولار و لوتئال تاثیر گذاشته و منجر به ایجاد اختلالات هورمونی شود. همچنین بین سطوح سرمی هورمون های مورد مطالعه و بعضی حوزه های FSFI، ارتباط مثبت مشاهده شد. بنابراین سطح سرمی هورمون های جنسی میتواند بر ابعاد مختلف عملکرد جنسی بیماران تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، هورمون های جنسی، پرسش نامه FSFI، فاز فولیکولار، فاز لوتئال
|
  • M. Valipour, H. Johari *, S. Zolghadri Jahromi, H. Kargar, A. Samanei Jahromi Pages 1-8
    Introduction
    Liver is a vital organ of the human bodies which continuing of life is impossible without it. Cyclophophamide is an anti-cancer drug using in chemotherapy. The purpose of this study is to find an appropriate anti-oxidant and evaluate the effect of ginseng extraction to reduce the complications of cyclophosphamide on liver. Methods and Materials: We examined 60 adult female rats which were from wistar race. We classified our samples to six groups namely, control group which did not receive any drug, experimental group 1 which daily received 5mg/kg/bw of cyclophosphamide, experimental group 2 which received 2gr/kg/bw of ginseng extraction. In addition experimental groups of 3, 4 and 5 have received 0.5, 1 and 2 gr/kg/bw of hydro alcoholic ginseng extract together with 5mg/kg/bw cyclophosphamide. The slides were prepared by tissue processing from the liver tissue and then studied.
    Results
    The cells of control group were normal. In experimental group 1, hydropic swelling of the liver cells and cell necrosis was excessive. In experimental group 2, no changes were observed in liver tissue. In experimental group 3, destruction of hepatocytes in the liver cells as well as the congestion exposure and lymphocyte infiltration was observed less than the experimental group1. In experimental groups 4, hepatocyte destruction in the liver cells was less than experimental group 1 and 3. In experimental groups 5, hepatocyte destruction in the liver cells was less than the experimental groups 1 and 4.
    Conclusions
    Cyclophosphamide can by various mechanisms among them producing active oxygen species the reason of distraction in liver tissue, but extract of ginseng is reducing some of the complications of cyclophosphamide.
    Keywords: Cyclophosphamide, Ginseng, Liver, Rat
  • Maliheh Hajiani, Hossein Kargar Jahromi *, Zahra Kargar Jahromi, Zahra Khabbaz Kherameh Pages 9-17
    Background
    Obesity is a chronic disease whose incidence is increasing worldwide and has resulted in the development of many diseases including diabetes, heart – cardiovascular disease, hypertension and some cancers. A wide variety of methods have been offered to treat obesity; the herbal therapy is considered as one of these methods. The aim of this study was to investigate the effect of aqueous extract of Salep plant roots on leptin serum level and body weight in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 50 adult male Wistar rats were selected and randomly divided into 5 groups equally: control (no drug), sham(which received 1 ml of distilled water), the experimental group 1 (receiver 20 mg / kg aqueous extract of Salep plant roots), experimental group 2 (receiving 40 mg / kg aqueous extract of Salep) and experimental group 3 (receiver 80 mg / kg aqueous extract of Salep plant). In the experimental groups, the extract was injected intraperitoneally for 28 days. In the twenty-ninth day, the mice were bled for the assessment of leptin hormone serum level. Body weight was measured daily throughout the experiment.
    Findings
    the dose-dependently injection of the aqueous extract of the Salep plant roots led to a significant increase in leptin hormone serum level and significant decrease in food intake and body weight in comparison to control(p<0.05).
    Conclusion
    The aqueous extract of the Salep plants roots reduces the body weight by increasing leptin hormone serum level.
    Keywords: Salep, Leptin, Body Weight, Male Rat
  • Ms Soheila Hajighasemali Sedigheh Amir Ali Akbari *, Dr Alireza Akbarzadeh, Dr Reza Heshmat Pages 17-22
    Background
    Childbirth is one of the important and most painful phenomena that mothers experience in their lifetime. Acupressure and Reflexology are complementary therapy approaches and techniques that are simple, easy, inexpensive, non-invasive and non-pharmacological methods of pain relief. The aim of the research was to detrmine and compares the effect of acupressure at the SP6 point and reflexology on pain intensity and duration of first stage of labor Materials and Methods The present study was a randomized clinical trial. It was done on 92 low risk pregnant women in the delivery room of Shahid Akbar Abadi Hospital (from February to Jun 2014). They were categorized into 35 women in the acupressure group, 35 in the reflexology group and in the third group 36 samples received routine care. The three groups were as same as each other in the point of view of demographic and obstetrical characteristics. The data gathering tools were included a demographic questionnaire and an examination checklist. In addition, the severity of pain was evaluated with the visual analogue scale (0 to 10cm). In all groups pregnant women were asked to evaluate the severity of pain experienced at the start of the study, before and after the first (dilatation 4-5) and second (dilatation 7-8) intervention.
    Results
    Kruskal Wallis test has showed no significant difference for pain severity at the start of study and before the first intervention among these three groups, however, the statistical test has shown significance differences after the first intervention, before and after the second intervention among them. The intensity of pain has increased significantly in the routine care group (P= 0.001). Our finding has indicated that the average pain score in the acupressure group was lower than reflexology group, but the Mann-Whitney test has shown no significant differences. The pain intensity of labor before and after of intervention with the Wilcoxon test in both stages has indicated that there were no significant differences after intervention in comparison with before the intervention in acupressure and reflexology group. However, in the routine care group the intensity of pain has significantly increased (P=0. 001).
    Conclusion
    This study showed that foot reflexology and acupressure at the SP6 pain are effective in reducing labor pain. Application of no pharmacologic pain reduction technique instead of the pharmacological methods to relieve labor pain recommends.
    Keywords: Pain, Length of labor, Acupressure, Reflexology
  • Allahyar Arabmomeni * Pages 23-30
    Introduction
    Physical activity and age are the factors affecting on the lactate level and lactate dehydrogenase enzyme activity.
    Objectives
    The purpose of this study was to assess the effects of intermittent training on blood lactate level and lactate dehydrogenase enzyme activity in old and yang male Wistar rats.
    Methodology
    Forty male Wistar rats were divided into two old (aged 27 months and weight 389±31 g) and young groups (aged 3 ± 4 months and weight 224±14 g) and they were selected as a case study.Each group was assigned into the training (n = 10) and control (n=10) groups randomly.Training group performed encremental intermittent exercise on a treadmill 6 times/wk for 8wk. It consisted of 10 bouts of 4 min running interspersed by 2 min of active rest. Rats were anesthetized with a mixture of ketamine (100 mg/kg b/wt) and xylazine (10 mg/kg b/wt). To measure lactate and LDH, blood sample was obtained via cardiac puncture at rest, 24 hours after the last session exercise. For data analysis, statistical significance was assessed by one way-ANOVA and Tukey's post-hoc tests. All data are reported as means ±SD.
    Results
    The results showed no significant differences in blood lactate level between four groups, but LDH enzyme activity in the young training group was significantly higher than the control group (p < 0/ 05).
    Conclusion
    These results indicate that lactate is likely decreased by intermittent training. It is benefit for lactate clearance after exercise. Furthrermore, it seems that the effect of training on lactate clearance is similar for both young and elderly. This potential is important advantage for muscle glycogen replenishment and may in turn favor better muscle pH regulation.
    Keywords: Intermittent training, Lactate, Lactate dehydrogenase
  • Mohammadreza Yazdankhahfard *, Mahboobeh Taghizadeganzadh, Mohammadreza Farzaneh, Kamran Mirzaei Pages 31-36
    Introduction
    A number of factors can affect hematological measurements among which the effect of blood sample collection procedures by nurses in hematology test results is of great importance. Therefore, this study was carried out with the aim of determining and comparing the experimental values of complete blood cell count through taking blood samples from peripheral vein infusion of intravenous fluids and routine blood sampling procedure while receiving continuous IV fluids.
    Methods
    This quasi-experimental intervention study was done on 60 patients hospitalized in the internal medicine ward who were selected for blood sampling. Two samples were taken from each patient through a peripheral intravenous line after throwing the first 5 cc of IV away and collecting the remaining 5 cc and through the routine blood sampling procedure for the case and control group, respectively. Then all the samples were analyzed in terms of the number of white blood cells, red blood cells, platelets, hemoglobin and Hematocrit using SPSS software19, paired t-test and Pearson correlation.
    Results
    The mean values of white blood cells, red blood cells, platelets, hemoglobin and Hematocrit in the case group were 9694 mm3, 4433000 mm3, 240166 mm3, 12.52 gr/dl, 38.90% and 9587 mm3, 4588800 mm3, 244800 mm3, 12.68 gr/dl, 38.96% in the control group, respectively. A significant difference was only observed in hemoglobin values between the case and control groups.
    Conclusion
    In order to measure the amount of white blood cells, red blood cells, platelets and Hematocrit, blood samples taken from peripheral vein infusion can be used after throwing away 5 cc at the beginning of the sampling.
    Keywords: complete blood cell count, peripheral vein catheter, phlebotomy
  • Habibollah Johari *, Maryam Khavarian, Mokhtar Mokhtari, Mahsa Kamali, Hossein Kargar Jahromi Pages 37-41
    Introduction
    Chamomilla plant species that are valued in traditional medicine for thousands of years has been used for the treatment of various diseases. The aim of this study was to investigate the effect of chamomilla flower extract on pituitary-gonadal axis in adult male rats.
    Methods
    In this experimental study, 45 adult male Wistar rats with an average weight of 300-250 g divided into five groups: control group, sham group and experimental groups 1, 2 and 3 divided doses, respectively 10, 20 and 40 mg kg, intraperitoneally chamomile flower extract for 14 consecutive days to receive. After anesthesia and the ventricular blood samples were collected and the serum separated and serum gonadotropin hormone and testosterone were measured by RIA. Data were analyzed using ANOVA.
    Results
    The seromal concentration of testosterone showed a significant decrease in experimental groups as sham (p≤ (05/0. On the other hand, the seromal concentration of gonadotropins no showed a significant variety in experimental groups as control group.
    Conclusion
    Considering the results of this study within the peritoneal chamomile can reduce testosterone secretion in the male rat.
    Keywords: Chamomilla, Testosterone, Gonadotropins, Rat
  • Pages 42-48
    Abstract
    Aims
    The pain after nephrectomy, just as any other surgery, is one of the problems that the surgeons confront. Given that acupuncture is a therapeutical method with thousand of years of history, and has been effective for pain relief, we decided to evaluate the relieving effect of this therapeutical method on the pain experienced after nephrectomy.
    Methods
    This was a clinical trial study that was performed on candiadate patients for nephrectomy. After matching for sex and age, the patients were devided into two groups of acupuncture and sham. In acupuncture group 4 points were stimulated for 30 minutes and in sham group other points were ineffectively stimulated for 30 minutes. Then the pain experienced in the first 6 hours after the surgery was registered by a blind observer upon acupuncture based on VAS. Data were analyzed using SPSS software and T-test.
    Results
    Our results showed that in acupuncture group pain severity was significatly lower than sham group (P value <0.05) and also in true acupuncture group there were 6 patients who required the opioids compared to 12 patients in sham group. Mean opiate demand in sham group was significantly more than acupunture group (P value < 0.05).
    Conclusion
    acupuncture in patients undergoing nephrectomy, can reduce pain severity and demand for the opioids.
    Keywords: acupunture, post, operative pain, nephrecomy surgery
  • Sussan Shahdaeizadeh *, Mohammad Amin Edalatmanesh, Mehrzad Moghadasi Pages 49-56
    Background
    Multiple sclerosis is the most common cause of progressive neurological disability in young adults who may be sexually active. MS patients experience high levels of sexual dysfunction with hypoactive sexual behavior and abnormalities in hypothalamus-pituitary-gonad (HPG) axis. In present study, we aimed to evaluate sexual dysfunctions and correlation between serum levels of sex hormones during menstrual cycle and the sexual response of women with MS.
    Materials And Methods
    A total of 30 female MS patients with relapsing-remitting MS (RRMS) aged from 20 to 40 years (average=31.46) divided according to expanded disability status scale into 3 groups (EDSS<1.5, EDSS=1.5-3, EDSS>3) and 30 female age-matched healthy control (average=32.09) subjects were included into the study. The female sexual function index (FSFI) questionnaire was used to determine sexual dysfunctions. Serum follicle stimulating hormone (FSH), oestradiol and testosterone were checked in follicular and luteal phases of menstrual cycle.
    Results
    We observed significant hormonal abnormalities consisted of decreased testosterone levels in follicular and luteal phases, decreased oestradiol and FSH levels in luteal phases and increased oestradiol levels in follicular phases during menstrual cycle. FSFI scores in MS patients including desire, arousal, orgasm and lubrication were significantly lower than the healthy group.
    Conclusion
    The results showed that MS disease can affect sex hormone levels in follicular and luteal phases. In this study we observed a positive correlation between serum hormone levels and some domains of FSFI. Thus serum levels of sex hormones can affect sexual functions in MS patients.
    Keywords: Multiple Sclerosis, sex hormones, FSFI questionnaire, follicular phases, luteal phases